Udruga braniteljica Domovinskog rata RH

Janaf Sponzor godišnjeg susreta braniteljica u Vukovaru 2023-e.

Janaf Sponzor godišnjeg susreta braniteljica u Vukovaru 2023-e.

Natječaj za najljepšu neobjavljenu domoljubnu pjesmu, pod nazivom „GRAD U ŠKOLJCI“

Datum objave: 5. lipnja 2020.

 

UDRUGA „BRANITELJICE DOMOVINSKOG RATA RH“Trg hrvatskih branitelja 1,  32000 Vukovar

broj žiro računa: 2360000-1102256220;  IBAN: HR9523600001102256220

OIB:88532144098;  MB: 2834146

Kontakt telefoni: 091/722-65-92 i 091/367-86-24

e-mail: udruga.bdrrh@gmail.com

 

Pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, Udruga „Braniteljice Domovinskog rata RH“, dana 01. lipnja 2020. godine raspisuje natječaj za najljepšu neobjavljenu domoljubnu pjesmu, pod nazivom „GRAD U ŠKOLJCI“.

 

Od 2013.g. do 2017.g. festival za najljepšu neobjavljenu domoljubnu pjesmu održavao se pod nazivom „Pjesmom protiv zaborava“. Od 2018.g., u spomen na vukovarskog branitelja i pjesnika Darka Dombaja, festival nosi naziv „Grad u školjci“, po njegovoj zbirci vukovarskih elegija.

 

 1. Na natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni državljani Republike Hrvatske.
 2. Sudionici natječaja mogu dostaviti samo jednu pjesmu, pisanu čitko ili tiskanu na računalu ili pisaćem stroju.
 3. Pjesma mora biti pisana na hrvatskom jeziku i latiničnim pismom.
 4. Tema ovogodišnjeg festivala je u širem smislu Domovinski obrambeni rat u Hrvatskoj, domoljublje i rodoljublje. 
 5. Pjesma ne smije biti duža od 30 (trideset) pisanih redova, računajući i naslov i razmake između strofa ako ih ima. 
 6. Do trenutka objave rezultata, pjesma ne smije nigdje biti objavljena.
 7. Pjesma mora biti pisana u pet kopija i potpisana isključivo zaporkom (šifrom), koja ne smije biti uvredljiva ili neumjesna.
 1.   Kopije treba staviti u veću kuvertu. U njoj se treba nalaziti i     manja, zalijepljena kuverta, na kojoj se izvana treba nalaziti samo zaporka (šifra), a u kojoj se nalazi papir s podacima o autoru – ime i prezime, adresa, OIB, broj telefona i e-mail na koji se može kontaktirati  natjecatelja te obvezno kratki životopis.

Dakle, IME AUTORA PJESME NE SMIJE BITI VIDLJIVO OSIM KADA SE OTVORI MALA KUVERTA. Na velikoj kuverti, na poleđini, NE SMIJE pisati ime ili adresa pošiljatelja.)

 

 1. Sve pjesme koje udovoljavaju gore navedenim kriterijima, moraju na adresu J. J. Strossmayera 4 P.P. 38, 32000 Vukovar, (s posebnom naznakom za natječaj „GRAD U ŠKOLJCI“), stići najkasnije do 15. rujna  2020.g., što je i konačan  nadnevak na poštanskom pečatu. Tekstovi poslani nakon određenog nadnevka neće se razmatrati.
 2.     Pristigle radove, zasebno, ocjenjivat će četveročlano prosudbeno vijeće. Nakon vrednovanja pristiglih radova i obrade podataka rezultati će biti objavljeni na našoj web stranici (braniteljicedomovinskog rata-hr.hr) krajem listopada ili početkom studenoga.
 3.   Autori plagijata u obrazloženju   diskvalifikacije bit će javno navedeni na finalnoj večeri festivala i putem medija.
 4.   Prijavom na natječaj, smatramo da su sudionici dali dopuštenje  za objavljivanje i izdavanje pjesama u organizaciji Udruge “Braniteljice Domovinskog rata RH”, te pristigle pjesme ne vraćamo autorima (ostaju u arhivi Udruge sa svim ostalim dokumentima festivala za 2020. g.)
 5.   10 (deset) prvoplasiranih pjesama, uz prigodne nagrade i zahvalnice pročitat će se na Večeri domoljubne poezije, u organizaciji Udruge “Braniteljice Domovinskog rata RH” koja će se održati u sklopu programa „Dani sjećanja na žrtvu Vukovara“, 16. studenoga 2020. g..  30 (trideset) prvoplasiranih pjesama objavit će se u 8. Zborniku domoljubnih pjesama u nakladi Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH“

 

Udruga „Braniteljice Domovinskog rata RH“ ovim natječajem želi  prije svega potaknuti pisanje 

domoljubne poezije kako bi se kroz riječ i stih očuvale vrijednosti Domovinskog obrambenog 

rata, ali i sačuvala sjećanja na sve poginule, nestale i umrle braniteljice i branitelje.

 

NAPOMENA:

U slučaju da do 16. studenoga (nadnevka održavanja finalne večeri) budu još uvijek na snazi mjere borbe protiv corona virusa (COVID-19) i zabrane okupljanja većeg broja osoba finalna večer se neće održati već ćemo Zbornike poslati na kućne adrese natjecatelja koji su ušli u 8. Zbornik.

 

U Vukovaru, 01. lipnja 2020.g.

 

NATJEČAJ