Udruga braniteljica Domovinskog rata RH

Janaf Sponzor godišnjeg susreta braniteljica u Vukovaru 2023-e.

Janaf Sponzor godišnjeg susreta braniteljica u Vukovaru 2023-e.

UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJICA DOMOVINSKOG RATA RH POLOŽILA VIJENAC I ZAPALILA SVIJEĆE NA SPOMENIKU HRVATSKE POBJEDE U KNINU!

Datum objave: 24. svibnja 2019. Događanja

Udruga hrvatskih braniteljica iz domovinskog rata u petak je stigla u Knin.

Kninskim trgom zavijorile su se ratne zastave, 204 ratne brigade, Prvog hrvatskog redarstvenika, HOS-a Vinkovci, Maloljetnih dragovoljaca domovinskog rata, Udruge braniteljica 5 Gardijske brigade Sokolovi,Udruge braniteljica iz domovinskog rata, zastava 3 gardijske brigade Kune, zastava udovica hrvatskih branitelja i Hrvatska zastava…

Milina je bila vidjeti hrvatske  braniteljice s kojim ponosom i danas nose ratne zastave i ne propuštaju se prisjetiti svih hrvatskih branitelja i braniteljica koji su utkali svoje živote u nezavisnu, samostalnu i demokratsku državu Hrvatsku

Četrdeset braniteljica, članica Udruge hrvatskih braniteljica Republike Hrvatske na čelu s njenom predsjednicom Svjetlanom Dželalijom-Kovačić stigla je jutros u 10 sati u hrvatski kraljevski Grad Knin, isključivo sa jednom namjerom.

Mogli smo autocestom ići za Split na susret hrvatskih braniteljica, ali jednostavno nismo mogli zaobići naš Knin, priča za Braniteljski portal Svjetlana Dželalija. Ponijele smo ratne zastave, jer tu su braniteljice iz cijele Htrvatske, te se moramo pokloniti svim našim poginulim , nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i braniteljicama, upravo ovdje na “Spomeniku hrvatske pobjede Oluja 95”.Braniteljice su se odmah složile dočim sam im predložila da dođemo u Knin, kaže predjsjedica Udruge braniteljica RH.

Zar ovo nije predivno, sve hrvatske braniteljice iz raznih krajeva Lijepe naše su ovdje u Kninu jutros. To je jedno prekrasno zajedništvo nas braniteljica koje idemo na susret hrvatskih braniteljica u Split. Cure su ponijele i ratne zastave, ali i svijeće, a ja sam odabrala vijenac koji će mo položiti i svijeće zapaliti za sve naše suborce i suborkinje koji više nisu među nama, kaže Dželalija. Eto Bog nam je dao prekrasno i sunčano vrijeme i to nas još više veseli što smo jutros u Kninu, simbolu hrvatske pobjede nad srpskim agresorom.

Sve su se braniteljice okupile i krenule prema Spomeniku na centralnom gradskom trgu te su položile vijenac i zapalile svijeće, dok je nakon tog čina jedna od braniteljica pozvala sve da se pomole za duše naših poginulih, nestalih i umrlih. Nakon molitve i polaganja vijenca braniteljice su obišle spomen područje na Trgu Ante Starčevića u Kninu te su upoznate o svim detaljima vezanim za “Spomenik hrvatske pobjede Oluja 95”,koji obuhvaća skoro cijeli glavni trg u Kninu.Neke od braniteljica su prvi put vidjele spomenik za koji su izrazile svoje oduševljenje.

Nakon ugodnog druženja na samom trgu pod spomenikom, braniteljice su se poslikale te su nakon tog nastavile svoje putovanje prema Splitu.

IZVOR: https://www.braniteljski-portal.com